Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt

Mat & dryck, allmänt

Mat, Dryck & Tobak > Mat & dryck, allmänt

129 titlar hittades, tid 0.02 sekunder.
Sida 4 (av 7) visar titlar 61-80.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Nästa Nästa

HECTOR, D. S.
VÅRT HUSGERÅD. Dess härkomst och tillverkning.
Stockholm, Hiertas bokförlag 1904. 176 sid. Illustrerad med foton och tecknade bilder av olika typer av bestick. Inbunden i förlagets pappband med dekorativ omslagsbild. Mycket fint skick.
Boknummer: 31942 Pris: 220 kr.

HEGESTRAND, Anna.
ÄR DET SÅHÄR VI SKA ÄTA ?
Utan förlagsort [2014]. 77 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 24x17 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. (Lifeboken).
- Dagbok från en testmånad när journalisten Anna Hegestrand försökte att leva enligt Livsmedelsverkets rekommendationer gällande kost och träning.
Boknummer: 42902 Pris: 120 kr.

HESSEK, Eva.
MEDELTIDA MAT I HALLAND.
Varberg, Galtabäcksskeppets Bygglag 2015. 41 sid. Rikt illustrerad med teckningar och fotografier. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. ISBN: 978916377980.
- Om medeltida matlagning: råvaror, tillagning, mat och dryck med en receptsamling.
Boknummer: 44575 Pris: 90 kr.

HOLM, Thora.
SMÖRGÅSAR.
Stockholm, Bokförlaget Holmia 1936. 63 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Häftad med omslagsbild.
- 140 olika variationer av påbredda smörgåsar.
Boknummer: 28000 Pris: 100 kr.

HOLMQVIST, Sophie.
MATLABBET. Goda experiment för hungriga barn.
[Mjöhult], Titel Books 2017. 103. Rikt färgillustrerad. Tvärformat, 21x23 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789163929762.
- Bokens syfte är att väcka barns intresse för mat och lägga grunden till goda matvanor i framtiden.
Boknummer: 48229 Pris: 120 kr.

INGEMANSSON, Arne.
LIVSMEDELSHYGIEN FÖR RESTAURANGER OCH STORHUSHÅLL.
Stockholm, Sellin & Partner 2005. 177 sid. Rikt illustrerad med instruktiva teckningar och foton. Inbunden i förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789170551390.
- Läro- och uppslagsbok om hygien på restaurang och i storkök.
Boknummer: 33616 Pris: 220 kr.

JELL-O. Den delikataste desserten.
Stockholm utan tryckår (1930-tal). 14 sid. Rikt illustrerad Klammerhäftad med omslagsbild.
- Reklambrsoschyr för Jell-O, amerikanskt gelépulver, med 'recept speciellt anpassade för svensk smak'.
Boknummer: 28732 Pris: 100 kr.

JOHANSSON, Lennart.
SYSTEMET LAGOM. Rusdrycker, intresseorganisationer och politisk kultur under förbudsdebattens tidevarv 1900-1922.
Avhandling. 284 sid. Mjukhäftad med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. (Bibliotheca historica Lundensis, 86). ISBN: 9179663400.
- Om hur och varför man i Sverige på 1910-talet avfärdade rusdrycksförbundet och i stället valde Brattsystemet som alkoholpolitisk lösning. - 'The Middle System. Alcohol, interests organizations, and political culture in the days of the debate about prohibition, 1900-1922'. Summary in English, (7 pp). As new.
Boknummer: 31165 Pris: 140 kr.

JOHANSSON, Rolf.
REPPE 100. Industrihistoria med sagoinslag.
Växjö, Reppe Gykos AB 1978. 132 sid. Rikt illustrerad med äldre fotografier. Mjukhäftad med omslagsbild. Nära nyskick.
- Behandlar bl a tillverkningen av sagogryn 'Reppes Röda' vid Reppe Stärkelsefabrik och företagarfamiljerna Posse och Cloetta.
Boknummer: 17914 Pris: 140 kr.

JONSSON, Mats - BAGNER JENSMAR, Miriam.
PRAKTISK GASTRONOMI. Servera på restaurang.
Stockholm, Liber 2008. 168 sid. Rikt illustrerad med fotografier i färg, teckningar och faktarutor. Tvärforma, 17x25 cm. Mjukhäftad med omslagsbild. ISBN: 9789147082636.
- Praktisk lärobok i professionell servering för personla inom hotell- och restaurangbranschen.
Boknummer: 53094 Pris: 120 kr.

KITCHEN SECRETS OF TROLLEHOLM CASTLE. Dinners and Diners through the Ages.
Ed: Bengt Pernfors. Stockholm, Arena 1995. 127 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Tvärformat, 23x25 cm. Inbunden i förlagets klotryggband med marmorerat pärmpapper och illustrerat skyddsomslag. Nyskick/As new. ISBN: 9178431123.
- Engelskspråkig upplaga av 'God mat i grevens tid'.
Boknummer: 14347 Pris: 120 kr.

KJELLSTRÖM, Kaj.
GÄSTGIVERIER OCH SKJUTSSTATIONER. Jönköpings län 1649-1933.
Jönköping, Jönköpings Läns Hembygdsförbund & Länsstyrelsen i Jönköpings län 2013. 328 sid. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier, nyare i färg samt färglagda kartor. Stort format, 31x23 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Exlibris. Fint skick. (Småländska kulturbilder, 2013). ISBN: 9789185692897.
- Avslutas med ett kommunvis ordnat register över gästgiverier och skjutsstationer samt ett sakregister och en kronologiskt ordnad förteckning över förordningar rörande gästgiveri och skjutsning för tiden 1622-1933.
Boknummer: 51851 Pris: 440 kr.

KÖKSDON.
Red: Anders W. Mårtensson, Britta Hammar m fl. Lund 1985. 200 sid. + 20 planschsidor med bilder i färg. Rikt fotoillustrerad med föremålsbilder. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint skick. (Kulturens årsbok 1985).
- Helt ägnad åt kökets arbetsredskap genom tiderna. Innehåller bl a 'Bilder ur kökets historia' av Bengt Jacobsson, 'Ostkar' och och 'Oststjärnor' av Nils Nilsson, 'Besman' av Maj Fehrman, 'Grytlappar' av Britta Hammar och 'Om grytor' av Claes Wahlöö.
Boknummer: 19070 Pris: 85 kr.

KRÄFTANS LOV. En kulinarisk och historisk resa i kräftans värld.
Stockholm, Rabén Prisma/GörmanGruppen 1994. 143 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 28x24 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Fint ex. ISBN: 9789151826691.
- Om kräftätandets historia, lämpliga drycker, lämpliga och olämpliga visor samt 20 svenska kockars bästa kräfträttsrecept.
Boknummer: 39657 Pris: 120 kr.

KRANTZ, Lars.
ROSENDALS TRÄDGÅRD.
Stockholm, Tiden 1993. 192 sid. Rikt fotoillustrerad med bilder i färg. Stort format, 24x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat med skyddsomslag. ISBN: 9155039065.
- Beskriver ett år i trädgårdenfrån vår till höst med ett 30-tal recept.
Boknummer: 25125 Pris: 120 kr.

LARSSON, Margareta - ERSSON, Valter.
SVENSKA MÅL. Om konsten att äta, välja och framställa mat.
Stockholm, Vår näring 1991. 216 sid. Rikt illustrerad. Häftad med omslagsbild. Bra ex. ISBN: 9176200043.
- Praktisk handbok om mat som är god, näringsriktig och långsiktigt hälsosam. Med beskrivning av kvaliteten på våra vanligaste livsmedel.
Boknummer: 16043 Pris: 120 kr.

LARSSON, Mats - SALOMONSSON, Ingrid.
SÖTNINGSLEXIKON.
Andra reviderade upplagan. Nordic Sugar 2010. 144 sid. Rikt illustrerad med foton, tabeller, struktur- och summaformler. Inbunden i förlagets röda pappband. Nyskick. ISBN: 9789185216277.
- Alfabetiskt ordnad handbok om socker och olika sötningsmedels egenskaper och användningsområden.
Boknummer: 30646 Pris: 360 kr.

LAUNAY, André.
KAVIAR OCH SEDAN. Sanningen om lyxmat.
Stockholm, Beckmans Bokförlag 1968. 208 sid. Illustrerad. Tvärformat, 16x17 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild.
- Handledning om gastronomiens olika delikatesser som kaviar, gåslever, ostron, sniglar och grodor m.m.
Boknummer: 42059 Pris: 100 kr.

LAXBOKEN. Om halländsk lax i å och gryta.
Örkelljunga, Bokförlaget Settern 1983. 122 sid. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier och nyare i färg. Tvärformat, 22x24 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Tillskrift. ISBN: 917586147X.
- Behandlar laxfiskens utveckling, vandring och beteende, de 4 stora halländska laxåarna, yrkesfisket, fritidsfisket m.m. samt ett 40-tal laxrecept.
Boknummer: 51566 Pris: 120 kr.

LINDGREN, Nils.
ETT KARAVANSERI.
Norrköping 1947. 87 sid. Illustrerad med samtida fotografier och teckningar av Bertil Bull Hedlund. Häftad med omslagsbild.
- Tryckt i endast 500 ex. Behandlar Standard Hotel i Norrköping.
Boknummer: 1235 Pris: 140 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-24 Antikvariat Classica