Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt

Mat & dryck, allmänt

Mat, Dryck & Tobak > Mat & dryck, allmänt

129 titlar hittades, tid 0.02 sekunder.
Sida 3 (av 7) visar titlar 41-60.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Nästa Nästa

FRANCKE, Henrik.
LEVA! Bygga, odla, äta, handla, skapa och möta. En inspirationsbok om leva husfabrik och leva kungslador.
Stockholm, Blue Publishing [2016]. 160 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 25x17 cm. Mjukhäftad med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789186293338.
- Inspirationsbok från Leva på Gotland om mat, bakning, odling och husdrömmar.
Boknummer: 44813 Pris: 220 kr.

FREDLUND, Jane.
ANTIKT TILL BORDS.
Västerås, ICA Bokförlag & Antik & Auktion 2000. 128 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 27x19 cm. Inbunden i förlagets välbevarade pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9789153420477.
- Kultur- och stilhistoria kring det dukade bordet. Om möbler, porslinsserviser, jul- och påskpynt, textilier, kristall och bordssilver. Avslutas med kapitel om koppar, mässing, tenn och målad plåt.
Boknummer: 13533 Pris: 120 kr.

FRÖLICH, Wenche - WIKSTRÖM, Lennart.
LEVE MATEN! En klokbok om mat.
Klågerup, Tejarps förlag 2012. 193 sid. Rikt illustrerad med foton och tabeller. Stort format, 24x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789198060409.
- Handbok om mat från råvara till den färdiga måltiden med råd som bygger på många års forskning och där forskarna är överens om slutsatserna.
Boknummer: 38270 Pris: 240 kr.

GARLAND, Sarah.
STORA BOKEN OM ÖRTER & KRYDDOR.
Stockholm, Wahlström & Widstrand 1980. 287 sid. Illustrerad med 370 teckningar och foton, de flesta i färg. Stort format, 29x22 cm. Inbunden i förlagets välbevarade klotband med illustrerat skyddsomslag. Mycket fint ex. ISBN 9146135820.
- Beskriver nära 300 arter med detaljerade anvisningar om olika användningsområden: kryddning, växtfärgning, odling, skörd, destillering, torkning, lagring och som örter till mediciner.
Boknummer: 15331 Pris: 140 kr.

GASTRONOMISK KALENDER. 1962. Årgång 2. Utg. av Gastronomiska Akademien.
Red: Mats Rehnberg & Tore Wretman. Stockholm, Bonniers 1961. 158 sid. Illustrerad. Inbunden i förlagets klotryggband, utan skyddsomslag.
- Andra årgången innehåller bl a 'Gravlax och surströmning' av Gösta Berg, 'Från arbetarservis till UD-servis' av Arthur Hald, 'Den falska sköldpaddan' av Tore Wretnan, 'Etymologi vid spiskanten' av Bertil Molde m.m. Gastronomiska Akdemien bildades 1958 av Sten Broman, Fritiof Nilsson Piraten, Povel Ramel och Tore Wretman. Ledamöterna väljs in på livstid på tallrik 1-17.
Boknummer: 49636 Pris: 90 kr.

GASTRONOMISK KALENDER. 1966.
Utg: Gastronomiska Akademien. Stockholm, Bonniers 1965. 155 sid. Illustrerad. Inbunden i förlagets klotryggband, utan skyddsomslag. Främre illustrerade häftesomslag medbundet.
- Sjätte årgången innehåller bl a 'Torsdagsärterna' av Gösta Berg, 'Att ha gäster' av Alice Lyttkens, 'Tranchering av frukt' av Tore Wretman, 'Kungälvs pepparkaka' av Alfa Olsson och 'Den skånska syltemjölken' av Nils-Arvid Bringéus.Gastronomiska Akdemien bildades 1958 av Sten Broman, Fritiof Nilsson Piraten, Povel Ramel och Tore Wretman. Ledamöterna väljs in på livstid på tallrik 1-17.
Boknummer: 31098 Pris: 85 kr.

GERLE, F.
KORT HJELPREDA I SMÖR- OCH OSTBEREDNING.
Andra öfwersedda och till en del omarbetade upplagan. Carlshamn, Nils Quidings förlag 1872. IV,88 sid. Häftad i tryckt pappersomslag. Omslaget solkigt, ryggpappret saknas och inlagan delvis loss.
Boknummer: 43943 Pris: 200 kr.

GLIMTAR UR SOCKRETS HISTORIA.
[Malmö, Sockerbolaget 1970]. 27 sid. Rikt illustrerad med äldre historiska bilder. Klammerhäftad med omslagsbild.
Boknummer: 32438 Pris: 90 kr.

GORYS, Erhard.
KOKKONSTEN FRÅN A TILL Ö.
Stockholm, Forum 1983. 359 sid. Illustrerad i texten med teckningar. Pocketbok. ISBN: 9137082647.
- 5 000 uppslagsord från A till Ö.
Boknummer: 41751 Pris: 85 kr.

(Grand Hotel) -
LITE GRAND OM MAT OCH DRYCK.
Red: Patrick Meurling. Lund, Grand Hotel 2002. 143 sid. Rikt illustrerad med äldre historiska bilder, konstreproduktioner och fotografier. Stort format, 25x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9163130432.
- Om Grand Hotel i Lund. Innehåller bl a 'Mat och måltider i litteraturen' av Bertil Romberg, 'Historiska måltider i Lund' av Göran Larsson, 'En botanist i köket' av Lennart Engstrand, 'Kokboken. Läsning till nytta och nöje' av Louise Vinge och 'Kockhistoria' av Sanna Töringe.
Boknummer: 28807 Pris: 220 kr.

GRANQVIST, Carl Jan - HEDLUND, Stefan - HANEFALK, Christer.
CARL JANS KLASSIKER. Mer än en kokbok.
Upplands-Väsby, Logografia Libris 2013. 279 sid. Rikt illustread med äldre svartvita fotografier och nyare i färg. Stort format, 26x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9789197371520.
- Krögaren, vinkännare och inte minst entreprenören Carl Jans egna kåserier och kulinariska berättelser. Avslutas med recept till 13 månadsvisa festmenyer.
Boknummer: 44754 Pris: 220 kr.

GRIMLUND, Inger.
DAGAR ATT MINNAS. Året 2014. Kåserier och fotografier.
Lidingö, Mammas Matstudio 2016. 415 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Mjukhäftad med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789163916373.
Boknummer: 44646 Pris: 150 kr.

GROTH, Jan.
WHISKY & MAT.
Stockholm, Grenadine bokförlag 2009. 159 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 26x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Fint skick. ISBN: 9789185329878.
- Förtäckt kokbok, i vilken mat- och smakupplevelser blandas med författarens egna och andras whiskyfavoriter.
Boknummer: 39703 Pris: 150 kr.

Guide till ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR. 2009.
Red: Barbro Stanley. Grythyttan, Måltidsakademien 2009. 167 sid. + annonssidor. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 30x21 cm. Mjukhäftad med omslagsbild. Nyskick.
- Presenterar 320 måltidsrelaterade böcker med foto, beskrivning och informationstext. Innehåller dessutom artiklarna 'Livsmedelstillsatser av ondo eller godo?' av Marie-Louise Danielsson-Tham, 'Gastroturism' av Karsten Thurfjell och 'Måltid, politik och religion' av Mats Svegfors.
Boknummer: 42734 Pris: 150 kr.

Guide till ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR. 2013.
Red: Barbro Stanley. Grythyttan, Måltidsakademien 2013. 197 sid. + annonssidor. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 30x21 cm. Mjukhäftad med omslagsbild. Nyskick.
- Presenterar 305 måltidsrelaterade böcker med foto, beskrivning och informationstext. Innehåller dessutom artiklarna 'Skolmåltider' av Wilhelm Tham, 'Kokbokspionjären Anna-Britt Agnsäter' av Karsten Thurfjell, 'Utegrillar och social påverkan' av Karin M. Ekström, 'Förnya lill-lördagen. Ät helgmat på onsdag' av Christina Möller m.m.
Boknummer: 38820 Pris: 150 kr.

Guide till ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR. 2016.
Red: Barbro Stanley. Grythyttan, Måltidsakademien 2016. 204 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 30x21 cm. Mjukhäftad med omslagsbild. Nyskick.
- Presenterar 389 måltidsrelaterade böcker med foto, beskrivning och informationstext. Innehåller dessutom artiklarna 'Europa och Aptitum' av Carl Jan Granqvist, 'Måltiden. Inte bara styrd av det goda samtalet' av Stephan Rössner och 'Måltiden som politiskt rekryteringsinstrument?' av Tomas Lidman.
Boknummer: 43770 Pris: 200 kr.

Guide till ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR. 2018.
Red: Barbro Stanley. Grythyttan, Måltidsakademien 2019. 204 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 30x21 cm. Mjukhäftad med omslagsbild. Nyskick.
- Presenterar 341 måltidsrelaterade böcker med foto, beskrivning och informationstext. Innehåller dessutom artiklarna 'Bjuda in eller bjuda ut?' av Karsten Thurfjell, 'Fester på filmduk' av Stephan Rössner, 'Trimalchios gästabud' av Olle Saemund m.m.
Boknummer: 49385 Pris: 200 kr.

GUSTAFSSON, Martin - TENGBY, Tomas - FORSLIN, Liselotte.
NYFÅNGAT. Recept på fisk & skaldjur och annat värt att veta om havets läckerheter.
Västerås, ICA Bokförlag 2009. 160 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 27x22 cm. Inbunden i förlagets välbevarade pappband med omslagsbild. ISBN: 9789153429753.
- Drygt 100 recept på förrätter, varmrätter, soppor, skaldjur, sallader, kalla rätter, goda såser och röror. Praktiska råd om hur man rensar och filéar fisk och hur man hanterar ostron, krabba, musslor, räkor och hummer.
Boknummer: 52412 Pris: 120 kr.

HALLING, Björn.
GASTRONOMI ORD FÖR ORD.
Stockholm, Page One 1998. 104 sid. Pocketbok. ISBN: 9171250085.
- Gastronomisk lexikon från A till Ö i behändigt pocketformat.
Boknummer: 38160 Pris: 85 kr.

HAUFF, Wilhelm.
EN NATT I RÅDHUSKÄLLAREN.
Stockholm, Sällskapet Bokvännerna 1955. 89 sid. Illustrerad med teckningar av Stig Södersten. Häftad med omslagsbild. (Bokvännens bibliotek, 23).
- Originalets titel 'Phantasien im Bremer Ratskeller'. Översättning av Waldemar Bernhard.
Boknummer: 26701 Pris: 75 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-24 Antikvariat Classica