Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Bokskåp Om Classica Kontakt

Mat & dryck, allmänt

Mat, Dryck & Tobak > Mat & dryck, allmänt

119 titlar hittades, tid 0.37 sekunder.
Sida 1 (av 6) visar titlar 1-20.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · Nästa Nästa

'SOM VI MINNS DET'. Hushållningssällskapet Kristianstad 1814-2014.
Red: Peter Nilsson. Kristianstad, Hushållningssällskapet 2014. 247 sid. + 6 annonssidor. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier och nyare i färg. Stort format, 29x22 cm. Inbunden i förlagets klotband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9789163753251.
- Jubileumsskrift. Innehåller bl a 'Potatislänet Kristianstad', 'Haldo Edlund gav trädgården en röst' m.m.
Boknummer: 38876 Pris: 360 kr.

A SMALL TREASURY OF SWEDISH FOOD.
Utg: Svenska Mejeriernas riksförening & Sveriges slakteriförbund. Stockholm 1977. 31 sid. Rikt illustrerad med teckningar och fotografier. Klammerhäftad med omslagsbild av naivisten Axel Bengtsson.
Boknummer: 32442 Pris: 90 kr.

ALMQVIST, Josef (huvudred).
MATLEXIKON. Del 2: Matkunskap.
Fjortonde helt omarbetade och väsentligt utökade upplagan. Stockholm, Medéns 1967. 372 sid. + 28 planschsidor i färg & 1 utviktbart kryddschema. Rikt illustrerad i texten med foton och teckningar. Stort format, 25x19 cm. Inbunden i förlagets vita konstläderband med omslagsbild.
- Uppslagsbok om mat och matkultur från A-Ö. Med kapitel om bordsskick, bordsplacering, dukning, skåltal m. m.
Boknummer: 23535 Pris: 150 kr.

ARRHENIUS, Lilly (red).
ETT DUKAT BORD FÖR OSS OCH VÅRA GÄSTER.
Stockholm 1955. 94 sid. Rikt fotoillustrerad. Häftad. Omslaget nedtill med fläck.
- Bilder av ett stort antal uppdukade bord för olika högtider med uppgifter om produktnamn och tillverkare av 1950-talets porslinserviser, glas, bestick, bordslinne m m. Texter av tidens tongivande auktoriteter som Bengt Bengtsson, Arthur Hald och Elisa Steenberg.
Boknummer: 20598 Pris: 120 kr.

ATT VÄLJA RÄTT MAT. Ett lexikon för bättre hälsa.
Stockholm, Reader's Digest 1997. 396 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 26x20 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9170302413.
- Uppslagsbok om mat, livsmedel och sjukdomar från A till Ö.
Boknummer: 39934 Pris: 120 kr.

BAGGE, Fredric.
OM MATSEDLAR.
Stockholm, Skolan för Bokhantverk 1956. 24 sid. Rikt illustrerad med bilder av äldre matsedlar. Klammerhäftad med eget tryckt omslag. (Särtryck ur Fataburen, 1956).
Boknummer: 18434 Pris: 120 kr.

BARNKALAS. Födelsedags- och namnsdagskalas. Julbjudningar.
Malmö utan tryckår (1940-tal). 31 sid. Rikt illustrerad med fotografier och tecknade bilder. Klammerhäftad med omslagsbild. Något nött.
- Beskrivningar av olika typer av tidens (1940-tal) barnkalas med 26 recept från Mazetti chokladfabrik som alla innehåller Ögoncacao.
Boknummer: 28002 Pris: 140 kr.

BENGTSSON, Hans-Uno.
FYSIK FÖR FEM SINNEN. Kyssar, vin och älskog ur fysikens perspektiv.
Västerås, ICA Bokförlaget 1996. 196 sid. Rikt illustrerad med teckningar och formler. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Mycket fint skick. ISBN: 9153416120.
Boknummer: 38180 Pris: 175 kr.

BERGIUS, Bengt.
TAL OM LÄCKERHETER både i sig själva sådana och för sådana ansedda genom folkslags bruk och inbillning. Med kommentar av Samuel Ödman.
Stockholm, Natur och Kultur 1960. 180 sid. Bra häftat, oskuret och delvis ouppskuret ex.
- Originalupplagan utkom 1780. Oavkortad upplaga med moderniserad stavning och inledning av Knut Hagberg.
Boknummer: 9687 Pris: 120 kr.

BERGMARK, Matts.
EN BOK OM GIFTER OCH FÖRGIFTNINGAR. 1-2. Del 1: Vår farliga omvärld. Del 2: Gifter på gott och ont.
4:e omarbetade och utvidgade upplagan. Stockholm, Prisma 1974. 246 & 240 sid. Rikt illustrerade med teckningar, tecknade bilder och fotografier. Två pocketböcker i nära nyskick. (Prismaserien). ISBN: 9151808617 & 9151809028.
Boknummer: 40491 Pris: 100 kr.

BERGQVIST, Kjell.
SVENSKA RESMÅL.
Stockholm, Informationsgruppen 2008. 160 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort fromta, 30x25 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Mycket fint skick. ISBN: 9789186004941.
- Upplevelser och intryck av 27 restauranger/krogar med ca 100 recept utvalda av några av Sveriges bästa kockar.
Boknummer: 38259 Pris: 200 kr.

BJUDNINGSBOKEN [med menyer, dukningar och gästbok].
Red: Inga Hemberg. Stockholm, Åhlén & Åkerlund 1969. 96 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild.
- Med 35 förslag till hela menyer för olika typer av bjudningar.
Boknummer: 25782 Pris: 85 kr.

BLOMQVIST, Hans.
MAT OCH DRYCK I SVERIGE. Litteraturöversikt.
Stockholm, LT förlag 1980. 437 sid. Förlagets pappband med omslagsbild.
- Sammanställning av litteratur om mat och dryck i Sverigen från tidigt 1600-tal fram till mitten av 1970-talet.
Boknummer: 22216 Pris: 150 kr.

BORDDUKNINGSALBUM.
Stockholm, Åhlén & Åkerlunds Förlag 1935. 43 sid. + 3 bevarade ark med klisteretiketter med titel och namn på de 56 tävlingsdeltagarna. Fotoillustrerad. Tvärformat, 21x26 cm. Förlagets klotryggband med omslagsbild i färg. Namnteckning.
- Album utgivet för tidskriften 'Husmodern's borddukningstävling 1935. Med helsidesbilder av 35 bordsdukningar arrangerade av 35 av tidens mera kända damer.
Boknummer: 16592 Pris: 250 kr.

BRA KÖKSREDSKAP.
Utg: Statens Institut för Konsumentfrågor. Stockholm, Konsumentinstitutet 1971. 59 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 24x16 cm. Klammerhäftad med omslagsbild.
Boknummer: 17946 Pris: 100 kr.

BRILLAT-SAVARIN, J. A.
TRE ANEKDOTER.
Stockholm, Bokförlaget Gothia 1954. 30 sid. Illustrerad med bilder i texten av Bertall, pseudonym för Albert d'Arnoux. Häftad med illustrerat skyddsomslag. Fint skick.
- Anekdoter om bordets fröjder hämtade ur förf:s 'Physiologie du goût'. Tryckt i 750 exemplar.
Boknummer: 13266 Pris: 85 kr.

BRILLAT-SAVARIN.
SMAKENS FYSIOLOGI eller meditationer i transcendent gastronomi. En teoretisk, historisk och tidsenlig studie, tillägnad de pariska gastronomerna.
Stockholm, Wahlström & Widstrand 1985. 173 sid. Illustrerad med bilder i texten. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9146150463.
- Det franska originalet 'Physiologie du goût' utkom 1826 och räknas som ett av gastronomins klassiska verk.
Boknummer: 40138 Pris: 100 kr.

BRILLAT-SAVARIN.
SMAKENS FYSIOLOGI. I urval och med förord av H. Carlheim-Gyllensköld.
Stockholm, Wahlström & Widstrand 1963. 173 sid. Pocketbok med omslagsbild av Per Åhlin. Bra skick. (W&W-serien, 35).
- Det franska originalet 'Physiologie du goût' utkom 1825 och räknas som ett av gastronomins klassiska verk.
Boknummer: 32446 Pris: 85 kr.

BRILLAT-SAVARIN.
SMAKENS FYSIOLOGI. I urval och med förord av H. Carlheim-Gyllensköld.
Stockholm, Wahlström & Widstrand 1976. 173 sid. Pocketbok med omslagsbild av Per Åhlin. Exlibrisstpl. i övrigt nyskick. (W&W-serien, 35). ISBN: 9146124993.
- Det franska originalet 'Physiologie du goût' utkom 1826 och räknas som ett av gastronomins klassiska verk.
Boknummer: 38604 Pris: 90 kr.

CARLSON, Gösta.
SALT. Om saltet genom tiderna.
Sävedalen, Warne förlag 1999. 128 sid. Fotoillustrerad i svartvitt och färg. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Bra skick. ISBN: 9186424955.
- Kulturhistoriskt om salt och saltprodukter som grundämne och livsnödvändigt mineral. Innehåller bl a 'Saltet i kroppen', 'Saltfynden i Wieluczka', 'Vita saltslätter', 'Försök att ta salt ur Gullmaren', 'Redan för 4 700 år sedan' m.m.
Boknummer: 12605 Pris: 90 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Bokskåp Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-15 Antikvariat Classica