Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Bokskåp Om Classica Kontakt

Mat & dryck, allmänt

Mat, Dryck & Tobak > Mat & dryck, allmänt

88 titlar hittades, tid 0.24 sekunder.
Sida 1 (av 5) visar titlar 1-20.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · Nästa Nästa

100 DUKADE BORD. Rikt illustrerad praktisk handbok i konsten att duka vackra bord.
Stockholm, Åhlén & Åkerlund 1937. 52 sid. Rikt fotoillustrerad med bilder av fullt uppdukade bord sedda uppifrån. Tvärformat, 20x28 cm. Inbunden i förlagets klotryggband med omslagsbild. Fint skick. (Husmoderns bibliotek).
- Etthundra dukade bord från kafferep till kungliga bordsdukningar.
Boknummer: 29107 Pris: 150 kr.

A SMALL TREASURY OF SWEDISH FOOD.
Utg: Svenska Mejeriernas riksförening & Sveriges slakteriförbund. Stockholm 1977. 31 sid. Rikt illustrerad med teckningar och fotografier. Klammerhäftad med omslagsbild av naivisten Axel Bengtsson.
Boknummer: 32442 Pris: 90 kr.

ALMQVIST, Josef (huvudred).
MATLEXIKON. Del 2: Matkunskap.
Fjortonde helt omarbetade och väsentligt utökade upplagan. Stockholm, Medéns 1967. 372 sid. + 28 planschsidor i färg & 1 utviktbart kryddschema. Rikt illustrerad i texten med foton och teckningar. Stort format, 25x19 cm. Inbunden i förlagets vita konstläderband med omslagsbild.
- Uppslagsbok om mat och matkultur från A-Ö. Med kapitel om bordsskick, bordsplacering, dukning, skåltal m. m.
Boknummer: 23535 Pris: 150 kr.

ARRHENIUS, Lilly (red).
ETT DUKAT BORD FÖR OSS OCH VÅRA GÄSTER.
Stockholm 1955. 94 sid. Rikt fotoillustrerad. Häftad. Omslaget nedtill med fläck.
- Bilder av ett stort antal uppdukade bord för olika högtider med uppgifter om produktnamn och tillverkare av 1950-talets porslinserviser, glas, bestick, bordslinne m m. Texter av tidens tongivande auktoriteter som Bengt Bengtsson, Arthur Hald och Elisa Steenberg.
Boknummer: 20598 Pris: 120 kr.

BAGGE, Fredric.
OM MATSEDLAR.
Stockholm, Skolan för Bokhantverk 1956. 24 sid. Rikt illustrerad med bilder av äldre matsedlar. Klammerhäftad med eget tryckt omslag. (Särtryck ur Fataburen, 1956).
Boknummer: 18434 Pris: 120 kr.

BARNKALAS. Födelsedags- och namnsdagskalas. Julbjudningar.
Malmö utan tryckår (1940-tal). 31 sid. Rikt illustrerad med fotografier och tecknade bilder. Klammerhäftad med omslagsbild. Något nött.
- Beskrivningar av olika typer av tidens (1940-tal) barnkalas med 26 recept från Mazetti chokladfabrik som alla innehåller Ögoncacao.
Boknummer: 28002 Pris: 140 kr.

BERGIUS, Bengt.
TAL OM LÄCKERHETER både i sig själva sådana och för sådana ansedda genom folkslags bruk och inbillning. Med kommentar av Samuel Ödman.
Stockholm 1960. 180 sid. Häftad. Delvis ouppskuren
- Oavkortad upplaga med moderniserad stavning och en inledning av Knut Hagberg.
Boknummer: 9687 Pris: 220 kr.

BJUDNINGSBOKEN [med menyer, dukningar och gästbok].
Red: Inga Hemberg. Stockholm, Åhlén & Åkerlund 1969. 96 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild.
- Med 35 förslag till hela menyer för olika typer av bjudningar.
Boknummer: 25782 Pris: 85 kr.

BLOMQVIST, Hans.
MAT OCH DRYCK I SVERIGE. Litteraturöversikt.
Stockholm, LT förlag 1980. 437 sid. Förlagets pappband med omslagsbild.
- Sammanställning av litteratur om mat och dryck i Sverigen från tidigt 1600-tal fram till mitten av 1970-talet.
Boknummer: 22216 Pris: 150 kr.

BORDDUKNINGSALBUM.
Stockholm, Åhlén & Åkerlunds Förlag 1935. 43 sid. + 3 bevarade ark med klisteretiketter med titel och namn på de 56 tävlingsdeltagarna. Fotoillustrerad. Tvärformat, 21x26 cm. Förlagets klotryggband med omslagsbild i färg. Namnteckning.
- Album utgivet för tidskriften 'Husmodern's borddukningstävling 1935. Med helsidesbilder av 35 bordsdukningar arrangerade av 35 av tidens mera kända damer.
Boknummer: 16592 Pris: 250 kr.

BOTHMER, Helena & Stefan von - BENGTSSON, Anna.
KOSTERS TRÄDGÅRDAR. Historien - Odlingen - Maten.
Stockholm, Infobook 2013. 190 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 27x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789170033049.
- Människorna bakom Kosters ekologiska trädgårdar om sitt livsverk. Med handfasta praktisk odlingstips och ett 60-tal recept.
Boknummer: 36743 Pris: 250 kr.

BRA HUSHÅLLSREDSKAP. 1-2.
Stockholm, Nordisk Rotogravyr, 1950. 35 & 31 sid. Rikt fotoillustrerade. Två häften med omslagsbild. (HFI-meddelanden 1948:1 & 1948-49:5).
- Bra redskap för hushållet, bland allt vad marknaden har att erbjuda, utvalda genom noggranna undersökningar av HFI (Hemmens forskningsinstitut).
Boknummer: 35428 Pris: 220 kr.

BRA KÖKSREDSKAP.
Utg: Statens Institut för Konsumentfrågor. Stockholm, Konsumentinstitutet 1971. 59 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 24x16 cm. Klammerhäftad med omslagsbild.
Boknummer: 17946 Pris: 100 kr.

BRANDT, Kajsa.
ÄPPLET. FRÅN MYT TILL MUN.
Ystad 1999. 156 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 23x21 cm. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9197118885.
- Kulturhistoriskt om äpplet i mytologi, litteratur, bildkonst, folktro och kokkonst.
Boknummer: 11210 Pris: 220 kr.

BRILLAT-SAVARIN, J. A.
TRE ANEKDOTER.
Stockholm, Bokförlaget Gothia 1954. 30 sid. Illustrerad med bilder i texten av Bertall, pseudonym för Albert d'Arnoux. Häftad med illustrerat skyddsomslag. Fint skick.
- Anekdoter om bordets fröjder hämtade ur förf:s 'Physiologie du goût'. Tryckt i 750 exemplar.
Boknummer: 13266 Pris: 85 kr.

BRILLAT-SAVARIN, Jean Anthelme (1755-1826).
PHYSIOLOGIE DU GOUT OU MÉDITATIONS DE GASTRONOMIE TRANSCENDANTE. 1-2. Ouvrage théorique, historique et à l'ordre du jour dédié gastronomes parisiens.
Lausanne, Henri Kaeser 1951. 276 & 272 sid. TILLSAMMANS MED: REYNIÈRE GRIMOD DE LA, Alexandre-Balthasar-Laurent, (1758-1838). VARIÉTÉS GOURMANDES. Suivies du traité des excitants modernes par H. de Balzac. 269 sid. (Éditions du Grand-Chéne, 1-3).
- 'Classiques de la table'. 1-3. Tre välbevarade, uniforma, häftade och ouppskurna volymer förvarade i en skyddskassett av papp. Tryckt i en numrerad upplaga om 2000 ex. varav detta är nr 136.
Boknummer: 29486 Pris: 1250 kr.

BRILLAT-SAVARIN.
SMAKENS FYSIOLOGI.
Stockholm, Wahlström & Widstrand 1963. 173 sid. Pocketbok med omslagsbild av Per Åhlin. Bra skick. (W&W-serien, 35).
- Det franska originalet 'Physiologie du goût' utkom 1825 och räknas som ett av gastronomins klassiska verk.
Boknummer: 32446 Pris: 85 kr.

CARLSON, Gösta.
SALT. Om saltet genom tiderna.
Sävedalen 1999. 128 sid. Fotoillustrerad i svartvitt och färg. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild. ISBN: 9186424955.
- Kulturhistoriskt om och salt och saltprodukter som grundämne och livsnödvändigt mineral med bl a 'Saltet i kroppen', 'Saltfynden i Wieluczka', 'Vita saltslätter', 'Försök att ta salt ur Gullmaren', 'Redan för 4 700 år sedan' m m.
Boknummer: 12605 Pris: 110 kr.

CO-OP REKLAM I SVERIGE UNDER ETT KVARTS SEKEL. Annonser, affischer, plakat, broschyrer, varumärken, förpackningar, firmanamn, utställningar, skyltningar m. m.
Red: Knut Krantz, Gunnar Ryberger m. fl. Stockholm, Kooperativa Förbundets bokförlag 1955. 117 sid. Fotoillustrerad med 291 bilder av annonser, affischer, förpackningar, broschyrer m. m. Stort format, 30x23 cm. Häftad med omslagsbild.
Boknummer: 28795 Pris: 500 kr.

CONRADSON, Birgitta - FREDLUND, Jane.
KÖKET FÖRR I TIDEN. Om arbete och redskap i 1700-talets herrgårdskök, 1800-talets bonde- och torpstuga samt 1900-talets stadskök.
Västerås, ICA-förlaget 1973. 96 sid. + planschsidor med bilder i färg. Rikt illustrerad med fotografier av äldre köksföremål. Stort format, 23x20 cm. Inbunden i förlagets laminerade pappband med omslagsbild. ISBN: 9153402588.
- Behandlar såväl själva arbetet i köket som kökets bruksföremål.
Boknummer: 6040 Pris: 220 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Bokskåp Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-14 Antikvariat Classica