Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt

Konditori & bakverk

Mat, Dryck & Tobak > Konditori & bakverk

42 titlar hittades, tid 0.29 sekunder.
Sida 1 (av 3) visar titlar 1-20.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · Nästa Nästa

20 LÄCKRA RECEPT PÅ SOLTORKADE CALIFORNIAPLOMMON. Utprovade vid Fackskolan för huslig ekonomi i Uppsala.
Stockholm, Iduns tryckeri 1933. 16 sid. Rikt illustrerad med fotografier. Klammerhäftad i guldfärgat omslag. Namnstämpel.
Boknummer: 47243 Pris: 120 kr.

ALCOSSER, Murray.
SWEETS.
New York, Harry N. Abrams 1978. [28] sid. text + 24 planscher med fotografier av olika typer av godis. Mycket stort format, 41x29 cm. Häftad med omslagsbild. ISBN: 0810921766.
Boknummer: 32343 Pris: 150 kr.

BARREGÅRD, Oscar - ROSENTHAL, Helmut (red).
SVENSKT KONDITORLEXIKON. 1-2.
Stockholm, A.-B. Nordiska Bokförlaget Erdheim & Co 1953. 779 sid. + 56 planscher i färg & 2 (alla) bevarade bokmärkestabeller fästa med silkestråd. Rikt illustrerade med instruktiva foton och teckningar i texten. Stort format, 26x20 cm. Inbundna i förlagets två gedigna vinröda klotband. Mycket fint skick.
- Praktisk handbok i två volymer från A till Ö med artiklar, grundrecept, specialrecept och praktiska arbetsbeskrivningar.
Boknummer: 7019 Pris: 850 kr.

BROWN, Edward Espe.
TASSAJARAS BRÖDBOK.
Stockholm, Wahlström & Widstrand 1998. 176 sid. Rikt illustrerad med teckningar. Mjukhäftad med omslagsbild. Blekt rygg. ISBN: 9789146172161.
- Klassisk brödbok med recept från det Zenbuddistiska klostret Tassajara i Kalifornien.
Boknummer: 46637 Pris: 120 kr.

CONRADSON, Birgitta & Cia.
GODIS.
Stockholm, Nordiska museet 1996. 79 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Litet format, 13x13 cm. Inbunden i förlagets lilla, fint utformade pappband med blanka silverfärgade för- och eftersättsblad och illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9171084053.
- Kulturhistoria och kuriosa om godis och godisätande genom tiderna.
Boknummer: 9792 Pris: 85 kr.

CONRADSON, Birgitta.
KARAMELLER. Om kulturhistoriskt godis från skådebröd till sega råttor.
Andra upplagan. Stockholm, Nordiska museet 1986. 43 sid. Rikt fotoillustrerad. Häftad med omslagsbild. ISBN: 9171080953.
- Kulturhistoriskt om godis genom tiderna med avslutande recept ur gamla kokböcker på konfekt och karameller.
Boknummer: 5704 Pris: 90 kr.

Das Meistermarken Rezeptwerk. Erprobte Meister-Rezepte.
Lübeck, utan tryckår (1950-tal). 140 sid. Rikt illustrerad i svartvitt och färg. 4:o. Förlagets klotband.
- Recept på konditorivaror.
Boknummer: 2391 Pris: 450 kr.

EKDAHL, Mats.
FAHLMANS. Ett konditorihus i tre generationer.
[Helsingborg, Georg Fahlmans konditori] 2013. 109 sid. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier och nyare i färg. Stort format, 25x23 cm. Inbunden i företagets pappband med omslagsbild. ISBN: 9789163742705.
- Rikt illustrerad historik över Fahlmans klassiska konditori i Helsingborg. Avslutas med tårtrecept. Den schweiziske konditorn Migg Spörndly kom till Fahlmans 1937.
Boknummer: 47244 Pris: 250 kr.

GOD MAT I ELKÖKET.
Stockholm 1947. 40 sid. Illustrerad. Klammerhäftad med omslagsbild.
Boknummer: 25789 Pris: 85 kr.

HECKMANN, Adolf.
NEUES GROSSES KONDITOREIBUCH.
Siebente völlig neu bearbeitete Auflage. Giessen, Fachbuchverlag Dr. Pfannenberg & Co 1959. X, 480 sid. + 16 planscher i färg. Illustrerad med 609 tydliga fotografier. Stort format, 30x21 cm. Förlagets ovanligt välbevarade linneband med pärmdekor.
- Praktisk handbok för yrkesverksamma konditorer med 1200 recept och beskrivningar.
Boknummer: 26340 Pris: 1000 kr.

HEDH, Jan.
CHOKLAD. MER AV DET GODA.
3:e upplagan. Stockholm, Prisma 2008. 239 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 28x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 978915181495.
- Innehåller ett stort antal recept på grundmassa till klassiska praliner, ganacher, fondanter, mousser, parfaiter och bavaroiser.
Boknummer: 39679 Pris: 90 kr.

HEDH, Jan.
CHOKLADPASSION.
2:a upplagan. Stockholm, Prisma 2004. 240 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 28x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint skick. ISBN: 9789151841304.
- Innehåller ett stort antal recept på choklad, småbröd, praliner, pajer, tårtor, bakelser, mousser, brûléer, glassbomber m.m. Avslutas med ett kapitel 'Tankar om goda drycker till choklad' av Michel Jamais.
Boknummer: 38903 Pris: 100 kr.

HEDH, Jan.
CHOKLADPASSION.
3:e upplagan. Stockholm, Prisma 2006. 240 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 24x17 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint skick. ISBN: 9789151847436.
- Innehåller ett stort antal recept på choklad, småbröd, praliner, pajer, tårtor, bakelser, mousser, brûléer, glassbomber m.m. Avslutas med ett kapitel 'Tankar om goda drycker till choklad' av Michel Jamais.
Boknummer: 39680 Pris: 100 kr.

HOLMQVIST, Greta.
ALLA DESSA ÅR.
Ängelholm 1993. 217 sid. Illustrerad med äldre fotografier. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Fint skick.
- Om Flickorna Lundgren på Skäret.
Boknummer: 10478 Pris: 175 kr.

HULTGREN LÖÖW, Anna-Stina.
MORS VÄVNADER OCH HANDARBETEN & RECEPT UR MIN SAMLING.
[Rydsgård] 2016. 174 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789163914799.
- Mor Maja-Stina Hultgrens vävnader och handarbeten tillsammans med recept på äppelkakor, fruktpajer, konserverad frukt m.m.
Boknummer: 46798 Pris: 220 kr.

HYLANDER, Helmer - WESTLING, Tore.
BAGAREBOKEN.
Stockholm, Statens Hantverksinstitut 1941. 209 sid. + 2 planscher i färg. Illustrerad med fotografier i texten,. Inbunden i förlagets välbevarade linneband med en liten pärmvinjett. Fint ex. (Statens Hantverksinstitut, Handbok 1).
- Uppslagsbok och praktisk handbok för bagare.
Boknummer: 25763 Pris: 140 kr.

JANSSON, Thorsten.
CAFÉ SMÅLAND. Recept & guide till 51 smålandscaféer.
Hestra, Isaberg förlag 2008. 122 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. ISBN: 9789176947623.
Boknummer: 44121 Pris: 120 kr.

JONSSON, Kinna, Märtha & Elina.
I MORMORS BERSÅ. Fem generationers bröd, bakverk & tårtor.
Andra upplagan. Linghem, Klefstad förlag 2010. 162 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets mörkbruna konstläderband med ryggtitel i guld. Nyskick. ISBN: 9789197683609.
- Familjerecept i svensk tradition och beprövad kunskap från 1852 fram till idag: matbröd, vetebröd och kakor.
Boknummer: 30787 Pris: 140 kr.

KARLSSON, Bengt.
NÄRINGSSTÄLLEN I LUND.
Lund, Kultursmedjan Lundensis 2003. 158 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 25x23 cm. Inbunden i förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9197288586.
- Behandlar kaféer, konditorier, uteserveringar, restauranger och hotell som satt sin prägel på staden och dess invånare.
Boknummer: 17911 Pris: 150 kr.

KoKo. KONDITORKONST.
Redaktör: Carl-Einar Mellerstedt Stockholm, Svensk Konditori- & konfektyrtidning 1936. 437, (8) sid. + 12 annonssidor. Fotoillustrerad med 256 tydliga bilder. Stort format, 28x22 cm. Förlagets välbevarade tegelröda klotband med pärmdekor.
- Praktisk handbok för yrkesverksamma konditorer med detaljerad beskrivning hur man framställer dekorationsarbeten i dragen, blåst och klar karamell, gelationsocker, plastik, sockerskulpturer, chokladskulpturer, kakaomålning, skyltfönsterdekorationer, tårtdekor, glassdessertersamt framställning av schabloner.
Boknummer: 18041 Pris: 800 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-19 Antikvariat Classica